Gece balıkları geceleri en etken olan balıklardır. Karanlıkta hayatta kalmalarına destek olan bir dizi adaptasyonları vardır:
- Düşük ışıkta görebilen hususi gözler
- Av ve avcıları tespit etmelerini elde eden duyarlı işitme
- Artan koku alma duyusu
- Çevrelerine karşı kendilerini kamufle etme kabiliyeti
Gece balıkları tatlı su, tuzlu su ve acı su dahil olmak suretiyle muhtelif habitatlarda yaşar. Hem sığ aynı zamanda derin sularda bulunabilirler ve muhtelif su koşullarında yaşayabilirler.
Gece balıkları su ekosisteminin mühim bir parçasıdır. Öteki balık popülasyonunun denetim dibine alınmasına destek olurlar ve kuşlar, sürüngenler ve memeliler de dahil olmak suretiyle muhtelif hayvanlara yemek sağlarlar.
Gece balığı beslemekle ilgileniyorsanız bilmenizde fayda olacak birkaç şey var. Evvela akvaryumunuzun onların gelişebilmesi için yeterince karanlık olduğu için güvenli olmanız icap eder. İkincisi, kendilerini güvende hissedebilmeleri için onlara muhtelif saklanma bölgeleri sağlamanız icap eder. Üçüncüsü, onları geceleri beslemeniz icap eder.
Gece balıkları herhangi bir akvaryuma güzel ve büyüleyici bir katkı olabilir. Müsait bakım ile uzun seneler yaşayabilir ve size senelerce keyif verebilirler.
Antet | Hususiyet |
---|---|
Gece Balığı Alışkanlıkları |
|
Balıklar Niçin Gececi Olur? |
|
Gece Balıklarının Yararları |
|
Gece Balık Türleri |
|
Gece Balığı Alışkanlıkları
Gece balıkları geceleri en etken olan balıklardır. Karanlıkta hayatta kalmalarına destek olan bir dizi adaptasyonları vardır:
- Düşük ışıkta görebilen duyarlı gözler
- Yemek bulmalarına ve vahşi hayvanlardan kaçınmalarına destek olan hususi duyu organları
- Düşük oksijen seviyelerine karşı daha çok hoşgörü
Gece balıkları tatlı su, tuzlu su ve acı su dahil olmak suretiyle muhtelif habitatlarda yaşar. En yaygın gece balık türlerinden bazıları şunlardır:
- Lepistesler
- Tetralar
- Kılıçkuyruklar
- Molly’ler
- Koridoralar
Gece balıkları ev akvaryumlarına mükemmel katkılar sağlayabilir. Çoğu zaman huzurludurlar ve bakımı kolaydır ve akvaryum sahiplerine eşi olmayan bir seyretme deneyimi sunarlar.
III. Gece Balıklarının Yararları
Gece balıklarını akvaryumunuzda tutmanın birçok faydası vardır. Bu faydalardan bazıları şunlardır:
- Gün içerisinde öteki balıklarınızı rahatsızlık olasılıkları daha azdır.
- Geceleri daha aktiftirler ve bunu takip etmek fazlaca keyifli olabilir.
- Yosunları ve öteki minik organizmaları yiyerek akvaryumunuzu pak tutmaya destek olabilirler.
- Akvaryumunuza benzersiz ve entresan bir manzara katabilirler.
IV. Gece Balık Türleri
Gece yaşayan pek fazlaca değişik balık türü vardır:
- Palyaço balığı
- Melek balığı
- Tetralar
- Lepistesler
- Kılıçkuyruklar
- Molly’ler
- Guramiler
- Betalar
- Gösterim balığı
Bu balıkların tamamı karanlık ortamlarda yaşamaya adapte olmuşlardır ve geceleri hayatta kalmalarına ve gelişmelerine destek olan bir dizi özelliklere sahiptirler.
Sözgelişi birçok gece balığının, düşük fer koşullarında görmelerine imkan tanıdığı olan büyük gözleri vardır. Ek olarak yemek bulmalarına ve yırtıcılardan kaçınmalarına destek olan keskin bir koku alma duyusuna sahiptirler.
Gece balıkları su dünyasının entresan ve büyüleyici bir parçasıdır. Her akvaryuma kıymetli bir katkıdırlar ve her yaştan balık yetiştiricisine saatlerce keyif verebilirler.
V. Gece Balıklarının Bakımı
Gece balıklarının gelişebilmesi için hususi bakıma ihtiyacı vardır. Gece balıklarının bakımıyla alakalı birtakım ipuçları:
- Karanlık ve sessiz bir ortam sağlayın. Gece balıkları en fazlaca geceleri aktiftir, bundan dolayı kendilerini güvende hissedebilecekleri bir yere gereksinim duyarlar.
- Loş fer kullanın. Parlak ışıklar gece balıklarını strese sokabilir ve görmelerini zorlaştırabilir.
- Onları geceleri besleyin. Gece balıkları sıklıkla geceleri yiyecek bölgeler, bundan dolayı onları etken oldukları bir zamanda beslemek önemlidir.
- Gün içerisinde onları rahatsız etmekten kaçının. Gece balıklarının gün içerisinde dinlenmeye ihtiyacı vardır, bundan dolayı onları olası olduğunca rahatsız etmekten kaçınmak önemlidir.
Bu ipuçlarını takip ederek gece balıklarınızın tutsaklık altında gelişmesine destek olabilirsiniz.
6. Gece Balığı Alışkanlıkları
Gece balıkları geceleri en etken olanlardır. Karanlıkta hayatta kalmalarına destek olan bir dizi adaptasyonları vardır:
Düşük fer koşullarında görebilen hususi gözler
Av ve avcıları tespit etmelerini elde eden duyarlı işitme
Yemek bulmalarına destek olan gelişmiş bir koku alma duyusu
Vahşi hayvanlardan kendilerini kamufle etmelerine destek olan koyu renk
Gece balıkları çoğu zaman derin göller ve nehirler şeklinde karanlık, bulanık sularda ya da mağaralarda yaşar. Böcekler, kabuklular ve balıklar da dahil olmak suretiyle muhtelif minik avları bölgeler. Birtakım gece balıkları hem de öteki balıkların da yırtıcılarıdır.
Gece balıkları su ekosisteminde mühim bir rol oynar. Öteki balıkların ve omurgasızların popülasyonunun denetim edilmesine destek olurlar ve daha büyük vahşi hayvanlara yemek sağlarlar.
VII. Gece Balığı Barınağı
Gece balıklarının gelişebilmesi için karanlık ve sessiz bir ortama ihtiyacı vardır. Oldukca fazla fer almayan bir tankta tutulmalı ve bol bol saklanma yeri sağlanmalıdır. Gece balıkları için iyi saklanma bölgeleri içinde mağaralar, bitkiler ve dalgaların karaya attığı odunlar bulunur.
Tanktaki su sıcaklığının oldukça yüksek olmadığından güvenli olmak da önemlidir. Gece balıkları daha soğuk suda yaşamaya adapte olduklarından fazlaca sıcak bir akvaryumda iyi yaşamazlar. Gece balıkları için ülkü su sıcaklığı Fahrenheit ile Fahrenheit arasındadır.
Gece balıkları da geceleri beslenmelidir. Bu, onların en etken oldukları ve aç olma olasılıklarının en yüksek olduğu zamandır. Gece balıkları canlı yem, dondurulmuş yem ve pul yem şeklinde muhtelif yiyeceklerle beslenebilir.
Bu ipuçlarını takip ederek gece balıklarınızın tutsaklık altında gelişmesine destek olabilirsiniz.
VIII. Gece Balıklarının Rahatsızlıkları
Gece balıkları da öteki balık türleri şeklinde muhtelif hastalıklara karşı hassas olabilir. Gece balıklarını etkileyen en yaygın hastalıklardan bazıları şunlardır:
- BEN
- İnce çürük
- Vick hastalığı
- sütunlu
- Yüzme mesane hastalığı
Gece balığınızın hasta olduğu için şüpheleniyorsanız tedavi için onu derhal bir veterinere götürmeniz önemlidir.
IX. Gece Balıklarının Rahatsızlıkları
Gece balıkları da öteki balıklar şeklinde muhtelif hastalıklara karşı hassastır. Gece balıklarını etkileyen en yaygın hastalıklardan bazıları şunlardır:
- BEN
- İnce çürük
- sütunlu
- Rahatsızlık
- Beyaz nokta hastalığı
Bu rahatsızlıkların alemet ve semptomlarının bilincinde olmak önemlidir, böylece onları erken tedavi edebilir ve tankınızdaki öteki balıklara yayılmasını önleyebilirsiniz.
Gece balıklarında rahatsızlıkları önlemek için birtakım ipuçları:
- Tankınızdaki su standardını pak ve bakımlı tutun.
- Tankınızı aşırı doldurmaktan kaçının.
- Balıklarınıza sıhhatli bir beslenme ve bol bol saklanma yeri sağlayın.
- Yeni balıkları tankınıza ilave etmeden önce karantinaya alın.
- Hasta balıkları hemen tedavi edin.
Gece balığınızın hasta olduğu için şüpheleniyorsanız teşhis ve tedavi için onu bir veterinere ya da balık uzmanına götürmeniz önemlidir.
Sual 1: Birtakım gece balık türleri nedir?
Yanıt 1: Birtakım yaygın gece balık türleri içinde siyah hayalet bıçak balığı, kırmızı kuyruklu köpekbalığı ve baş aşağı gösterim balığı bulunur.
Sual 2: Gece balıkları karanlıkta iyi mi görür?
Yanıt 2: Gece balıklarının karanlıkta görmelerine destek olan, yansıtıcı gözler, genişlemiş gözbebekleri ve ışığı emen hususi pigmentler şeklinde muhtelif adaptasyonları vardır.
Sual 3: Gece balığı tutmanın birtakım yararları nedir?
Yanıt 3: Gece balıkları, çoğu zaman gündüz balıklarından daha azca agresif oldukları ve geceleri entresan seyretme fırsatları sunabildikleri için herhangi bir akvaryuma mükemmel bir katkı olabilir.
0 Yorum