Evcil Tarantula ve Örümceklerin Bakımını Yapan Perdeli Harikalar

Tarantula Bakımına II. Sizin İçin Doğru Tarantulayı Kura çekmek III. Tarantula Teraryumu Kurma IV. Tarantula’nızın Sağlığına Bakmak V. Tarantulanızı Beslemek VI. Tarantulanızı Kullanmak VII. Tarantula Yetiştiriciliği VIII. Tarantula Rahatsızlıkları ve Parazitler IX. Tarantula Emniyet İpuçları Sık Sorulan Sorular Antet Hususiyet Tarantula Bakımı Tarantula Bakımı, Sizin İçin Doğru Tarantulayı Kura çekmek, Tarantula Teraryumu Oluşturmak, Tarantulanızın Sağlığına Bakmak, Tarantulanızı Beslemek, Tarantulanızı Kullanmak, Tarantula Yetiştirmek, Tarantula Rahatsızlıkları ve Parazitler, Tarantula Emniyet İpuçları, Sıkça Sorulan Sorular Örümcek Bakımı Örümcek Bakımı, Sizin İçin Doğru Örümceği Kura çekmek, Örümcek Teraryumu Oluşturmak, Örümceğinizin Sağlığına Bakmak, Örümceğinizi Beslemek, Örümceğinizle İlgilenmek, Örümcek Yetiştirmek, Örümcek Rahatsızlıkları ve Parazitler, Örümcek Güvenliği İpuçları, Sıkça Sorulan Sorular Evcil Hayvan Bakımı Genel Evcil Hayvan Bakımı İpuçları, Sizin İçin Doğru Evcil Hayvanı Iyi mi Seçersiniz, Evcil Hayvan Hayat Alanı Iyi mi Kurulur, Evcil Hayvanınızın Sağlığına Iyi mi Bakılır, Evcil Hayvanınızı Iyi mi Beslersiniz, Evcil Hayvanınıza Iyi mi Haiz Çıkılır, Evcil Hayvanınızı Iyi mi Eğitirsiniz, Iyi […]

Evcil Tarantula ve Örümceklerin Bakımını Yapan Perdeli Harikalar

Perdeli Harikalar: Evcil Hayvan Tarantulalarının ve Örümceklerinin Bakımı

Tarantula Bakımına

II. Sizin İçin Doğru Tarantulayı Kura çekmek

III. Tarantula Teraryumu Kurma

IV. Tarantula’nızın Sağlığına Bakmak

V. Tarantulanızı Beslemek

VI. Tarantulanızı Kullanmak

VII. Tarantula Yetiştiriciliği

VIII. Tarantula Rahatsızlıkları ve Parazitler

IX. Tarantula Emniyet İpuçları

Sık Sorulan Sorular

Antet Hususiyet
Tarantula Bakımı Tarantula Bakımı, Sizin İçin Doğru Tarantulayı Kura çekmek, Tarantula Teraryumu Oluşturmak, Tarantulanızın Sağlığına Bakmak, Tarantulanızı Beslemek, Tarantulanızı Kullanmak, Tarantula Yetiştirmek, Tarantula Rahatsızlıkları ve Parazitler, Tarantula Emniyet İpuçları, Sıkça Sorulan Sorular
Örümcek Bakımı Örümcek Bakımı, Sizin İçin Doğru Örümceği Kura çekmek, Örümcek Teraryumu Oluşturmak, Örümceğinizin Sağlığına Bakmak, Örümceğinizi Beslemek, Örümceğinizle İlgilenmek, Örümcek Yetiştirmek, Örümcek Rahatsızlıkları ve Parazitler, Örümcek Güvenliği İpuçları, Sıkça Sorulan Sorular
Evcil Hayvan Bakımı Genel Evcil Hayvan Bakımı İpuçları, Sizin İçin Doğru Evcil Hayvanı Iyi mi Seçersiniz, Evcil Hayvan Hayat Alanı Iyi mi Kurulur, Evcil Hayvanınızın Sağlığına Iyi mi Bakılır, Evcil Hayvanınızı Iyi mi Beslersiniz, Evcil Hayvanınıza Iyi mi Haiz Çıkılır, Evcil Hayvanınızı Iyi mi Eğitirsiniz, Iyi mi Yapılır? Evcil Hayvan Problemlerini Önleyin, Evcil Hayvan Kaybıyla Iyi mi Başa Çıkabilirsiniz?
Muhafaza Özellikleri Ebat, Biçim, Araç-gereç, Havalandırma, Drenaj, Yüzey, Dekor, Sıcaklık, Rutubet, Tenvir

II. Sizin İçin Doğru Tarantulayı Kura çekmek

Kendiniz için doğru tarantulayı seçerken aklınızda bulundurmanız ihtiyaç duyulan birkaç şey var.

Ilk olarak edinim seviyenizi düşünün. Yeni başlamış olan biriyseniz, daha minik, daha uysal bir türle adım atmak en iyisidir. Yeni başlayanlar için birtakım iyi seçenekler içinde Şili gül tarantulası (Grammostola rosea), Meksika kızıl diz tarantulası (Brachypelma smithi) ve Ekvador tarantulası (Grammostola porteri) bulunur.

İkinci olarak tarantula muhafazanızın boyutunu düşünün. Tarantulalar fazlaca büyüyebilir, bundan dolayı tarantulanızın büyümesi için kafi alana haiz olduğunuzdan güvenli olmanız önemlidir. Erişkin bir tarantula için en az muhafaza boyutu çoğu zaman 12 inç kalınlığında, 12 inç derinliğinde ve 18 inç yüksekliğindedir.

Üçüncüsü, tarantulanızın rutubet ve ısı ihtiyaçlarını göz önünde bulundurun. Tarantulalar muhtelif habitatlarda bulunur, dolayısıyla rutubet ve ısı ihtiyaçları farklılık izah edebilir. Birtakım tarantulalar yüksek neme gerekseme duyarken ötekiler daha kuru koşullarda iyi performans gösterir. Benzer halde, birtakım tarantulalar sıcak sıcaklıkları tercih ederken ötekiler daha soğuk sıcaklıkları tercih eder.

En son bütçenizi düşünün. Tarantulalar nispeten ucuz bir evcil hayvan olabilir, sadece birtakım türler fazlaca pahalı olabilir. Tarantula fiyatı, tarantulanın türüne, ebatlarına ve yaşına bağlı olarak değişecektir.

Perdeli Harikalar: Evcil Hayvan Tarantulalarının ve Örümceklerinin Bakımı

III. Tarantula Teraryumu Kurma

Bir tarantula teraryumu, erişkin tarantulayı barındıracak doğru boyutta olmalı ve her inç bacak açıklığı başına minimum 1 kübik ayak alana haiz olmalıdır. Tarantulanın kaçmasını önlemek için teraryumun güvenilir bir kapağı da olmalıdır.

Bunu Gördünüz mü?  Evcil Hayvan Hastalıkları İçin Doğal Çözümleri Keşfeden Bitkisel Mutluluk

Teraryumun alt tabakası kum, turba yosunu ve vermikülit karışımı olmalıdır. Tarantulanın yuva yapmasına izin vermek için alt katman minimum 6 inç derinlikte olmalıdır.

Teraryumda ek olarak tarantulanın içerisine girebileceği büyüklükte bir su kabı bulunmalıdır. Bakteri üremesini önlemek için su kabı tertipli olarak temizlenmelidir.

Teraryum sıcak ve nemli bir ortama yerleştirilmelidir. Tarantula teraryumu için ülkü ısı Fahrenheit ile Fahrenheit arasındadır. Rutubet %80 ila %80 içinde olmalıdır.

Teraryum, tarantulanın tırmanabileceği kayalar, dallar ve öteki nesnelerle süslenmelidir. Tarantula ek olarak tehdit altında hissettiğinde geri çekilebileceği bir saklanma yerini de takdir edecektir.

IV. Tarantula’nızın Sağlığına Bakmak

Tarantulalar çoğu zaman dayanıklı canlılardır sadece tekrar de hastalanabilirler. Tarantulanızı sıhhatli tutmak için birtakım ipuçları:

*

Pak ve konforlu bir ortam sağlayın. Bu, teraryumu pak ve kalıntılardan uzak tutmak ve tarantulaya muhtelif saklanma bölgeleri sağlamak anlama gelir.
*

Müsait ısı ve rutubet seviyelerini koruyun. Tarantulalar soğukkanlı hayvanlardır, dolayısıyla etken kalmalarını sağlayacak kadar sıcak bir ortamda tutulmaları icap eder. Bir çok tarantula için ülkü ısı aralığı 85 aşama Fahrenheit arasındadır. Rutubet seviyeleri %60 ile %80 içinde olmalıdır.
*

Tarantulanızı sıhhatli bir rejimle besleyin. Tarantulalar etoburdur ve canlı av yemeleri icap eder. Avın büyüklüğü tarantulanın ebatlarına müsait olmalıdır.
*

Tarantulanızı dikkatli kullanın. Tarantulalar doğru halde kullanılmazlarsa kolayca yaralanabilirler. Tarantulanızın vücudunu devamlı destekleyin ve onu hiç bacaklarından tutmayın.
*

Rahatsızlık emarelerine dikkat edin. Tarantulanız yiyecek yemiyorsa, uyuşuk davranıyorsa ya da başka olağandışı emareler gösteriyorsa hasta olabilir. Denetim için veterinere götürün.

Perdeli Harikalar: Evcil Hayvan Tarantulalarının ve Örümceklerinin Bakımı

V. Tarantulanızı Beslemek

Tarantulalar böcekler, solucanlar ve öteki örümcekler de dahil olmak suretiyle muhtelif minik av öğeleriyle beslenen fırsatçı yırtıcılardır. Av öğesinin boyutu tarantulanın boyutuna bağlı olacaktır.

Tarantulanızı beslerken, tarantulanın karnı ile aynı büyüklükte ya da ondan birazcık daha büyük olan av öğeleri taktim etmek önemlidir. Av öğesi oldukça büyükse tarantula onu yiyemeyebilir ve tarantulaya potansiyel olarak zarar verebilir.

Tarantulalar 7-10 günde bir ya da yedikleri sıklıkta beslenmelidir. Tarantulanızı aşırı beslememeniz önemlidir şu sebeple bu esenlik problemlerine yol açabilir.

Tarantulalar için birtakım yaygın av öğeleri şunlardır:

  • Cırcır böceği
  • Hamamböcekleri
  • Dubia hamam böcekleri
  • Un kurtları
  • Balmumu kurtları

Tarantulanızı beslerken av öğelerini bağırsaklara yüklemek önemlidir. Bu, av öğelerini tarantulaya sunmadan ilkin 24-48 saat süresince meyve ve sebzeler benzer biçimde besleyici yemeklerden oluşan bir rejimle beslemeniz gerektiği anlama gelir. Bu, tarantulanın gerekseme duyduğu gıdaları almasını sağlamaya destek olacaktır.

Tarantulanız için bir su deposu sağlamak da önemlidir. Su taze ve pak olmalı ve tertipli olarak değiştirilmelidir.

Bu ipuçlarını takip ederek tarantulanızın sıhhatli ve iyi beslenmesini sağlamaya destek olabilirsiniz.

Perdeli Harikalar: Evcil Hayvan Tarantulalarının ve Örümceklerinin Bakımı

VI. Tarantulanızı Kullanmak

Tarantulanızın taşınması dikkatli ve dikkatli yapılmalıdır. Tarantulalar müsait halde kullanılmazlarsa rahatça yaralanabilirler. Tarantulanızı güvenilir bir halde kullanmak için birtakım ipuçları:

Bunu Gördünüz mü?  Köpek Kardiyosu Eğlenceli Egzersizlerle Köpeğinizi Formda Tutuyor

  • Tarantulanıza dokunmadan ilkin ve sonrasında her zaman ellerinizi sudan geçirin.
  • Tarantulanızı karnınızın her iki yanında olacak halde iki elinizle yavaşça kaldırın.
  • Tarantulanızın vücudunu ellerinizle destekleyin. Bacaklarından ya da karnından tutmayın.
  • Tarantulanızı havada sallamayın.
  • Tarantulanıza uzun vakit dokunmayın.
  • Tarantulanız tedirgin olursa derhal muhafazasına geri koyun.

Tarantulanız tarafınca ısırıldıysanız yarayı sabun ve suyla sudan geçirin ve soğuk kompres uygulayın. Isırık şiddetliyse tıbbi yardım alın.

Perdeli Harikalar: Evcil Hayvan Tarantulalarının ve Örümceklerinin Bakımı

VII. Tarantula Rahatsızlıkları ve Parazitler

Tarantulalar hem iç bununla beraber dış olmak suretiyle muhtelif rahatsızlık ve parazitlerden etkilenebilir. En yaygın olanlardan bazıları şunlardır:

  • Bakteriyel enfeksiyonlar
  • Mantar enfeksiyonları
  • Parazit solucanlar
  • Acariasis (akarlar)
  • Donma

Tarantulalardaki rahatsızlık emarelerini tanıyabilmeniz önemlidir, böylece bu tarz şeyleri tedavi etmek için müsait önlemleri alabilirsiniz. Hastalığın en yaygın emarelerinden bazıları şunlardır:

  • Letarji
  • İştah kaybı
  • Kg kaybı
  • Şişme
  • İshal

Tarantulanızın hasta olduğu için şüpheleniyorsanız teşhis ve tedavi için onu bir veterinere götürmeniz önemlidir.

Tarantulalardaki rahatsızlıkları ve parazitleri önlemeye yönelik birtakım ipuçları:

  • Muhafazalarını pak ve kalıntılardan uzak tutun.
  • Onlara müsait bir rejim ve su sağlayın.
  • Bu tarz şeyleri rahatsızlık taşıyabilecek öteki hayvanlara ya da böceklere maruz bırakmaktan kaçının.
  • Tarantulanıza dokunmadan ilkin ve sonrasında ellerinizi iyice sudan geçirin.

Bu ipuçlarını takip ederek tarantulanızın sıhhatli ve sevinçli kalmasına destek olabilirsiniz.

Tarantula Rahatsızlıkları ve Parazitler

Tarantulalar hem iç bununla beraber dış olmak suretiyle muhtelif rahatsızlık ve parazitlerden etkilenebilir. En yaygın olanlardan bazıları şunlardır:

  • Bakteriyel enfeksiyonlar
  • Mantar enfeksiyonları
  • Parazit akarlar
  • İç parazitler

Tarantulalardaki rahatsızlık emareleri şunları içerebilir:

  • İştah kaybı
  • Letarji
  • Kg kaybı
  • İshal
  • Aşırı dökülme
  • Yaralar ya da lezyonlar

Tarantulanızın hasta olduğu için şüpheleniyorsanız teşhis ve tedavi için egzotik hayvanlar hikayesinde uzmanlaşmış bir veterinere götürmeniz önemlidir.

Aşağıdaki ipuçları tarantulanızın hastalanmasını önlemenize destek olabilir:

  • Tarantulanızın muhafazasını pak ve kalıntılardan uzak tutun.
  • Tarantulanıza gıda açısından yüksek ve rutubet payı düşük bir rejim sağlayın.
  • Hastaysanız ya da ellerinizde kesik ya da sıyrık var ise tarantulanıza dokunmaktan kaçının.
  • Yeni tarantulaları öteki tarantulalarınızla tanıştırmadan ilkin minimum gün karantinaya alın.

IX. Tarantula Emniyet İpuçları

Tarantulalar çoğu zaman zararsız canlılardır sadece onlarla ilgilenirken akılda tutulması ihtiyaç duyulan birkaç emniyet ipucu vardır.

  • Bir tarantulayı hiç bacaklarından tutmayın. Bu, kırılgan dış iskeletlerine zarar verebilir.
  • Bir tarantulayı tutarken her zaman elinizle vücudunu destekleyin.
  • Tarantulaların ısırabileceğini ihmal etmeyin, sadece zehirleri çoğu zaman insanlara zararı olan değildir.
  • Tarantula tarafınca ısırıldıysanız yarayı sabun ve suyla sudan geçirin ve soğuk kompres uygulayın. Herhangi bir alerjik tepki emaresiyle karşılaşırsanız hemen tıbbi yardım alın.

Bu emniyet ipuçlarını takip ederek tarantula evcil hayvanınızın arkadaşlığının keyfini güvenle çıkarabilirsiniz.

S: Bir tarantulaya bakmanın en iyi yolu nelerdir?

C: Tarantulaların bakımı nispeten kolaydır sadece onları sıhhatli tutmak için bilmenizde fayda olan birkaç şey vardır. Ilk olarak tarantulanız için doğru muhafazaya haiz olduğunuzdan güvenli olmanız icap eder. Muhafaza, tarantulanın kolaylıkla hareket edebileceği kadar geniş olmalı ve muhtelif saklanma yerlerine haiz olmalıdır. Ek olarak tarantulanıza bir sıcaklık deposu ve bir su deposu sağlamanız icap eder.

Bunu Gördünüz mü?  Hamster Davranış Sorunları Yaygın Karşılaşılan Sorunlara Çözümler

Sual: Tarantulalar ne yer?

C: Tarantulalar etoburdur ve cırcır böceği, hamam böceği ve yiyecek kurdu benzer biçimde muhtelif böcekleri bölgeler. Tarantulanızı sıçan ya da fare benzer biçimde minik kemirgenlerle de besleyebilirsiniz.

S: Tarantulamı ne çoğunlukla sulamam gerekiyor?

C: Tarantulanızın muhafazasını haftada bir kere sulamalısınız. Bunu muhafazaya bir su şişesi sıkarak ya da su kabına azca oranda su ilave ederek yapabilirsiniz.

Utku Kılıç, Kireps.net'in kurucusu olarak teknoloji ve dijital dünya alanında derin bir bilgi birikimine sahiptir ve bu alandaki tecrübelerini blogu aracılığıyla geniş bir kitleyle paylaşmayı amaçlamaktadır. Kariyerine yazılım geliştirme ve dijital pazarlama alanlarında adım atan Kılıç, edindiği deneyimlerle teknoloji dünyasında farklı konulara odaklanan zengin içerikler üretmeye başlamıştır. Sürekli gelişen dijital dünyanın dinamiklerini yakından takip eden Utku Kılıç, Kireps.net ile okuyucularına en güncel ve güvenilir bilgileri sunmayı misyon edinmiştir.

  • Toplam 162 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

Catnap Chronicles Kedilerin Uyku Düzenini Anlamak

Hayvan Yaşamı 14 saat önce

İçindekilerKediler niçin bu kadar oldukca uyuyor?Bir kedinin ne kadar uykuya ihtiyacı vardır?Kedi uykusunun değişik aşamaları nedir?REM uykusu nelerdir?Kedinizin yeterince uyuduğunu iyi mi anlarsınız?Kediniz yeterince uyumuyorsa ne olabilir?Kedinizin iyi bir gece uykusu çekmesine destek olacak ipuçlarıII. Kediler niçin bu kadar oldukca uyuyor?III. Bir kedinin ne kadar uykuya ihtiyacı vardır?IV. Kedi uykusunun değişik aşamaları nedir?V. REM uykusu nelerdir?II. Kediler niçin bu kadar oldukca uyuyor?VII. Kediniz yeterince uyumuyorsa ne olabilir?Kedinizin iyi bir gece uykusu çekmesine destek olacak ipuçlarıIX. Yaygın kedi uyku sorunları Kediler uykuyu sevmeleriyle bilinir. Günde 16 saate kadar kestirebilirler ve gün süresince çoğunlukla birden fazla kestirirler. Peki kediler niçin bu kadar oldukca uyuyor? Ve bir kedinin gerçekte ne kadar uykuya ihtiyacı vardır? Bu yazımızda kedilerin uyku düzenlerine daha yakından bakacağız. Kedilerin niçin bu kadar uyuduğunu, ne kadar uykuya gerekseme duyduklarını ve kedi uykusunun değişik aşamalarının neler bulunduğunu tartışacağız. Ek olarak kedinizin iyi bir gece uykusu çekmesine destek olacak ipuçları da vereceğiz. […]

Köpek Kardiyosu Eğlenceli Egzersizlerle Köpeğinizi Formda Tutuyor

İçindekilerII. Köpek kardiyosunun yararlarıIII. Köpeğimin ne kadar kardiyoya ihtiyacı var?IV. Köpekler için en iyi kardiyo türleriV. Köpeğinize emin bir halde iyi mi egzersiz yaptırabilirsiniz?VI. Köpek kardiyosundan meydana gelen yaygın yaralanmalarVII. Köpek kardiyo yaralanmaları iyi mi önlenirVIII. Kardiyo sonrası köpeğinizin bakımı II. Köpek kardiyosunun yararları III. Köpeğimin ne kadar kardiyoya ihtiyacı var? IV. Köpekler için en iyi kardiyo türleri V. Köpeğinize iyi mi emin bir halde egzersiz yaptırabilirsiniz? VI. Köpek kardiyosundan meydana gelen yaygın yaralanmalar VII. Köpek kardiyo yaralanmaları iyi mi önlenir VIII. Kardiyo sonrası köpeğinizin bakımı Tipik Sorulan Sorular X. Antet Yanıt Kardiyo egzersizi köpeğinizi sıhhatli ve formda tutmanın mühim bir parçasıdır. Köpeğinizin kardiyovasküler sağlığını iyileştirmeye, aşırı kiloluluk ve kalp hastalığı riskini azaltmaya ve genel hayat standardını iyileştirmeye destek olabilir. II. Köpek kardiyosunun yararları Kardiyo egzersizi köpeklere aşağıdakiler de dahil olmak suretiyle muhtelif faydalar sağlayabilir: III. Köpeğimin ne kadar kardiyoya ihtiyacı var? Köpeğinizin gereksinim duyduğu kardiyo egzersizi miktarı, yaşına, cinsine […]

Karanlık Sulardaki Balıkların Gece Vardiyası Gece Alışkanlıkları

İçindekilerGece Balığı AlışkanlıklarıIII. Gece Balıklarının YararlarıIV. Gece Balık TürleriV. Gece Balıklarının Bakımı6. Gece Balığı AlışkanlıklarıVII. Gece Balığı BarınağıVIII. Gece Balıklarının RahatsızlıklarıIX. Gece Balıklarının Rahatsızlıkları Gece Balığı Alışkanlıkları Gece balıkları geceleri en etken olan balıklardır. Karanlıkta hayatta kalmalarına destek olan bir dizi adaptasyonları vardır: Düşük ışıkta görebilen hususi gözler Av ve avcıları tespit etmelerini elde eden duyarlı işitme Artan koku alma duyusu Çevrelerine karşı kendilerini kamufle etme kabiliyeti Gece balıkları tatlı su, tuzlu su ve acı su dahil olmak suretiyle muhtelif habitatlarda yaşar. Hem sığ aynı zamanda derin sularda bulunabilirler ve muhtelif su koşullarında yaşayabilirler. Gece balıkları su ekosisteminin mühim bir parçasıdır. Öteki balık popülasyonunun denetim dibine alınmasına destek olurlar ve kuşlar, sürüngenler ve memeliler de dahil olmak suretiyle muhtelif hayvanlara yemek sağlarlar. Gece balığı beslemekle ilgileniyorsanız bilmenizde fayda olacak birkaç şey var. Evvela akvaryumunuzun onların gelişebilmesi için yeterince karanlık olduğu için güvenli olmanız icap eder. İkincisi, kendilerini güvende hissedebilmeleri için […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele